A A A


Activitati

Activitati social-filantropice Curatenia in biserica Imagini din timpul Sfintei Liturghii Intretinerea cimitirului Maslu de obste Orarul praznicelor Orarul sfintelor slujbe Proiecte de viitor Vizitarea bolnavilor la domiciliu

Ultimele Noutati

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Ultimele Evenimente

Randuiala parastasului in sambata Sfantului Teodor Pelerinaj la manastirea Sfintei Cruci Ziua nationala la Parohia din Cetea

Ultimele Stiri

Fiecare copil asteapta un cadou de Craciun. Un after school pe langa fiecare biserica! Pod de speranță peste necazuri și suferințe Patriarhul României a adresat un mesaj de compasiune familiei Domnului Valentin Anghel APEL LA RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Meteo


Groupromo Management

www.groupromo.ro

realizare pagini web


 

Doneaza sange! Salveaza o viata!

Doneaza sange! Saveaza o viata!

Joi, 12 martie 2015, Parohia Ortodoxa Cetea a organizat o campanie de donare de sange. Campania face parte din programul Patriarhiei Romane :”Doneaza sange! Salveaza o viata!”
La fiecare 2 secunde, cineva din tara are nevoie de sange, sangele care este vital in reusita unei interventii chirurgicale. De aceia ne-am mobilizat , ca impreuna cu un grup de enoriasi inimosi, in special tineri ai parohiei noastre, sa mergem la Centrul de Transfuzii Oradea pentru a dona sange. Nu ne-am gandit sa fie de folos unui ortodox, unei persoane publice sau unei persoane cunoscute si dragi noua, ci sa fie de folos celor care au mare nevoie de ajutor. Speram ca prin aceasta actiune a noastra, din postul patimilor Domnului Nostru Iisus Hristos, si care nu va ramane singulara, sa fie de folos celor care sunt in momente grele. Actul de donare are ca principiu de baza iubirea crestina fata de aproapele sau, astfel si eu personal, am daruit si acele bonuri valorice primite unei familii cu probleme financiare din parohie. Donatorul face in acest fel un gest asemanator cu cel al martirilor pentru oamenii aflati in suferinta.
Multumim tinerilor din parohie care au fost alaturi de noi in acest demers, cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzie Oradea, care ne-au primit cu multa caldura, atat pe noi cat si pe toti cei care calca pragul acestei institutii nobile, precum si domnului Tole Petru care ne-a pus la dispozitie un microbus.
Pr. Meghesan Vasile

Fiecare copil asteapta un cadou de Craciun

In cadrul acestui proiect am mobilizat mai multe persoane care, sensibilizate de suferinta unor copii au pus mana de la mana pentru a le duce copiilor un cadou de Craciun. Au fost duse multe cadouri ce au constat in dulciuri, fructe, haine, rechizite scolare si jucarii. Aceste daruri au fost duse la Centrul de plasament nr. 3 Oradea, casuta Buburuzele.

Cinstirea credincioaselor cu ocazia zilei de 8 martie.

Cinstirea credincioaselor cu ocazia zilei de 8 martie.
Cu ocazia zilei de 8 martie, preotul paroh, impreuna cu consiliul parohial au impartit flori credincioaselor care au participat la Sfanta Liturghie, dar si celor care nu au putut fi la biserica, reprezentanii bisericii s-au deplasat la casele lor pentru a le darui fiecareia cate un buchet de flori.

Activitate social-filantropică în parohia Cetea

În această perioadă binecuvântată când noi cu toții ne pregătim de marele Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, faptele bune și de milostenie capată valențe mai mari.

Ca și în ceilalți ani, în preajma Crăciunului, în parohia Cetea, Protopopiatul Oradea, sub îndrumarea preotului paroh Vasile Megheșan, s-a desfășurat o activitate social-filantropică a cărui scop principal a fost strângerea de alimente. Principalii beneficiari ai acestui proiect au fost copiii instituționalizați de la Orfelinatul „Kajanto Maria” din orașul Aleșd, dar și bolnavii internați la Spitalul orășenesc din această localitate.

Părintele Vasile Megheșan, împreună cu mai mulți credincioși din parohie au împărțit celor aflați în suferință pachete cu fructe, dulciuri, iconițe cu Maica Domnului și cărticele cu povestiri religioase.

„Aceste activități de într-ajutorare pe care le organizăm în parohie la marile praznice s-au născut din dorința noastră de a ajuta copiii aflați în suferință. Cu siguranță nu este de ajuns pentru a uita de suferință, dar prin prezența noastră le-am arătat că nu sunt singuri și le-am adus un strop de mângâiere”, a declarat părintele Vasile Megheșan.

Toate acestea au fost posibile prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși din parohia Cetea.

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro