A A A


Stiri

Un after school pe langa fiecare biserica!

Ultimele Noutati

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Ultimele Evenimente

Randuiala parastasului in sambata Sfantului Teodor Pelerinaj la manastirea Sfintei Cruci Ziua nationala la Parohia din Cetea

Meteo


Groupromo Management

www.groupromo.ro

realizare pagini web


 

APEL LA RUGĂCIUNE PENTRU PACE

APEL LA RUGĂCIUNE PENTRU PACE
La sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel adresează ierarhilor, preoților, monahilor, monahiilor și credincioșilor din Patriarhia Română următorul apel la rugăciune pentru pace:

APEL LA RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Deoarece în timpul prezent pacea este tot mai mult amenințată, adresăm un apel la rugăciune pentru pace, în data de duminică, 8 septembrie 2013, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, apărătoarea celor aflați în nevoi și necazuri, „bucuria și împăcarea lumii”.

În acest sens, îndemnăm pe toți ierarhii, preoții, monahii, monahiile și credincioșii din Patriarhia Română să înmulțească rugăciunile pentru pace.

Toți oamenii avem datoria morală de a ne ruga și de a lucra pentru pace, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul păcii, Care spune: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!” (Matei 5, 9).

Să folosim timpul acesta al sărbătorii Maicii Domnului spre a înmulți rugăciunea pentru pacea a toată lumea, dar mai ales pentru pace în Siria, Egipt și alte zone ale Orientului Mijlociu, unde mulți creștini sunt victime ale prigoanei și violenței. Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieții pentru toți oamenii, indiferent de religie sau cultură.

Prin urmare, la Sfânta Liturghie, după citirea Sfintei Evanghelii, către sfârșitul ecteniei întreite se vor citi din Liturghier „rugăciunile pentru înmulțirea dragostei și dezrădăcinarea urii și a toată răutatea”.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro